Ιστός


Παραδείγματα:

1. Σε περίπτωση που τα μέτρα του ιστού είναι πολλά αλλά είναι και παραφορτωμένος, κάποιοι οδηγοί:

2. Παραθέτω την εμπειρία του dti από το AWMN:

Πάρε σωλήνα για τέντες (που είναι πολύ βαρύς και σταθερός) με μπράτσα (πάλι από τέντες). Κόστος 12-15 ευρώ!!!
Σε συνδυασμό με αντιρρίδες (άλλα 40-50 ευρώ) είσαι ΟΚ τουλάχιστον για 4 μέτρα.

3. Παραθέτω την εμπειρία του ngia από το AWMN, που αποκόμισε από μια κακοκαιρία:

1. Το παραβολικό κάτοπτρο έχει μεγάλη αντίσταση στον άνεμο η οποία μπορεί σε περιπτώσεις όπως της προηγούμενης βδομάδας να φτάνει τα 50-100 Kgr (500-1000Nt) για ένα κοινό 80άρι πιάτο. H αντίσταση αυξάνεται με το τετράγωνο της διαμέτρου του πιάτου (δηλαδή ένα διπλάσιο πιάτο θα έχει τέσσερις φορές περισσότερη αντίσταση) και με το τετράγωνο της ταχύτητας του ανέμου.

Λόγω της ταλάντωσης του κατόπτρου οι δυνάμεις που αναπτύσσονται είναι ακόμα μεγαλύτερες σε σχέση με το αν ήταν σταθερό, λόγω των επιταχύνσεων που εμφανίζονται. Μάλιστα σε περίπτωση που προκύψει συντονισμός στην ταλάντωση αναπτύσσονται μεγάλες δυνάμεις ακόμα και με μικρότερη ένταση ανέμου.

2. Ο ιστός στον οποίο θα τοποθετηθεί το κάτοπτρο πρέπει να είναι όσο το δυνατό πιο σταθερός, μη επιτρέποντας ταλαντώσεις.

3. Η διάμετρος του ιστού πρέπει να είναι δύο ίντσες (5 cm) προκειμένου να μπορεί να στηρίζεται σταθερά το κάτοπτρο στον ιστό. Το ίδιο ισχύει και για grid μεγάλου μεγέθους.

4. Η βάση του κατόπτρου απαραίτητα να είναι σιδερένια και όχι πλαστική

5. Προτιμητέα κάτοπτρα με δύο δαγκάνες (Π) στήριξης στον ιστό.

6. Το κάτοπτρο να τοποθετείται όσο το δυνατό χαμηλότερα

7. Ο σωλήνας του ιστού να είναι από παχύ μέταλλο και όχι σαν τους ψεύτικους που βάζουμε τις κεραίες τηλεόρασης

8. Τουλάχιστον τρία σημεία στήριξης του ιστού

9. Η απόσταση ανάμεσα στα δύο ακραία σημεία στήριξης να είναι μεγαλύτερη από το μισό μήκος του ιστού. Δηλαδή δεν μπορεί να βάλετε ένα 4 μέτρα ιστό στο καγκελάκι που είναι ένα μέτρο ψηλό. Οι δυνάμεις που θα αναπτυχθούν στα σημεία στήριξης θα είναι 4 φορές μεγαλύτερες από αυτές που δέχεται το πιάτο.

10. Αν η στήριξη γίνεται σε κάγκελο βεβαιωθείτε για τη σταθερότητα του. Οι ηλεκτροκολλήσεις είναι εύκολο να σπάσουν σε μεγάλες πιέσεις.

11. Αν η στήριξη γίνει σε τοίχο, βάλτε 10 άρια μπουλόνια. Βεβαιωθείτε ότι τα ούπα πιάνουν σε μπετόν και όχι σε τουβλάκι.

12. Προτιμήστε να βάλετε δικό σας ιστό. Μην διαλέγετε την εύκολη λύση του ιστού του γείτονα. Σεβαστείτε την περιουσία του και αποφύγετε μελλοντικούς μπελάδες.

13. Μη σηκώνετε μεγάλους ιστούς αν κάνετε την δουλειά σας με μικρότερο. Είναι αισθητικά άσχημος, πολεοδομικά παράνομος (νομίζω πάνω από τα 4 μέτρα) και αυξάνει η πιθανότητα κατάρρευσής του.

14. Βάλτε αντηρίδες ακόμα και για κοντό ιστό, από συρματόσχοινο και όχι από κοινό σύρμα που σκουριάζει.

15. Καλύτερα να προλαμβάνουμε παίρνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας που χρειάζεται